Фагот озвучив мультфільм про Харків

"Тремпель вам у горлянку", — каже ворогам персонаж мультика козак Харко.

У Харкові презентують мультфільм та книгу про місто.

Це — частина проєкту "Книга-мандрівка. Міста", патріотичної серії розповідей про різні регіони України, що виходить відразу в двох форматах — книжковому та мультиплікаційному. Відкриває проєкт мультфільм про Харків, де Олег Михайлюта, більш відомий як Фагот з ТНМК, озвучив головного персонажа, легендарного засновника міста козака Харька, який мандрує у часі і розповідає глядачам про свій улюблений Харків.

Пізніше вийдуть серії про Чернігів, Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Київ. Прем'єри відбуватимуться протягом березня та квітня.

Друкованою частиною проєкту займається "Видавництво Старого Лева", яке випускатиме книги про прифронтові міста — Харків, Чернігів, Суми, Запоріжжя та Миколаїв. Авторами текстів стали відомі українці, зокрема Ірена Карпа та Сергій Жадан.

Перша презентація книги та мультфільму відбудеться у Харкові 18 березня. З наступного тижня стартують офлайн-презентації за участі авторів книги у всіх вищезазначених містах.

Як писав KHARKIV Today, в книгарні "Віват" збирають російські книжки на макулатуру, щоб купити пікап для ЗСУ. Акція завершиться 31 березня.