День міста і День Незалежності у Харкові: куди піти сім'єю

23 серпня на площі відбудеться концерт. Хедлайнерами вечора стануть NK і MARUV. 24 серпня покажуть виставу "Розквітай, Україно!".

У понеділок у Харкові пройдуть святкові заходи на декількох майданчиках — у сквері "Стрілка", у парку Горького і на площі Свободи.

Вранці пройде офіційна частина — о 7:30 відбудеться церемонія покладання квітів на меморіалі Слави.

За словами директора "Муніципального центру культурних ініціатив" Світлани Настаченко, тут пройде невелика театралізована вистава, у якій будуть задіяні понад 150 чоловік.

"У ній задіяні хореографи, вокалісти, знайомі нам всім, харків'янам, і Великий симфонічний оркестр філармонії. У цьому році є якісь спецефекти, я вам не буду розповідати які, вони викличуть належні емоції у глядачів, і не залишать їх байдужими. Це не просто суха церемонія. Це дуже емоційне дійство. Я вважаю, вона тут буде дуже доречною", — говорить Настаченко.

О 20:00 на площі Свободи розпочнеться святковий концерт. Спочатку — мюзикл про Харків, трохи пізніше виступлять запрошені артисти.

"Мюзикл-перформанс про Харків підготували понад 120 чоловік, харківських виконавців. Він стане родзинкою вечірнього концерту. Відомі харківські артисти вийдуть у єдиній дії на велику сцену. О 21:30 відбудеться церемонія нагородження — "Почесний громадянин Харкова", — повідомила Настаченко.

Хедлайнерами стануть NK і MARUV. Настя Каменських у своєму Інстаграм вже написала, що приїде до Харкова 23 серпня.

У сквері "Стрілка" концерти пройдуть 22, 23 і 24 серпня. Цей майданчик віддано молодим міським колективам. Всі концерти тут будуть супроводжуватися перформансами на воді.

На різних майданчиках у всіх районах міста також пройдуть концерти.

У першій половині дня 24 серпня на площі відбудеться концерт, присвячений 30-річчю Незалежності України. Початок об 11.30.

"На площі Свободи відбудеться театралізоване хореографічне дійство. У ньому задіяно понад 350 чоловік. Це талановиті харківські колективи. Постановка символізує красу і щасливе майбутнє нашої країни", — анонсувала Настаченко.

Як писав KHARKIV Today, 23 серпня запланований Парад вишиванок до Дня Державного Прапора. Відправиться колона о 18:00 від площі Конституції. Цього ж дня відкриють меморіальну дошку п'ятому меру Харкова Геннадію Кернесу на будівлі Харківської міської ради (площа Конституції, 7),Харківський зоопарк і парк біля будинки культури "Металіст" (вулиця Плеханівська, 77).

24 серпня у Харкові втретє пройде Марш ветеранів, учасники вирушать з площі Конституції. Також МАСО "Слобожанський" запрошує 24 серпня жителів Харкова на відкритий концерт до Дня  Незалежності, який пройде на площі Бекетова (початок — о 18:00), у програмі — твори Миколи Лисенка, увертюра до опери "Тарас Бульба" та Левка Колодуба, "Троїсті музики" і сюїта №4 "Українські танці".

У парку Горького святкові програми стартують 22 серпня. У цей день відзначають дев'ятиріччя з дня відкриття парку після реконструкції. У програмі — виступ циркової студії "Бенефіс", колективу East Fire і учасників кавер-шоу "Дебош". О 21:00 будуть розігрувати призи.

23 серпня в парку Горького виступлять Анна Добридньова, Солоха, групи "Цвіт кульбаби", "Діди в кедах" і "Yuva", оркестр Національної академії Національної гвардії України. Відвідувачі зможуть подивитися фотовиставку "Харків космічний". У День Незалежності пройде великий концерт, де глядачі побачать дитячий оркестр "Панікур" і "Holiday orchestra", Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, групи "Льюїс Керол" і "NAYAVU".

Також у Харкові заплановано:

  • святкова церемонія підняття Державного Прапора України — 8:30 23 серпня (площа Сергіївська);
  • святкова церемонія покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України — 9:00 24 серпня (площа Конституції);
  • церемонія погашення поштової марки до 30-річчя Незалежності України "Укрпошти" — 12:00 24 серпня (Харківська обласна філармонія);
  • відкриття оглядового майданчика у Держпромі — 14:00 24 серпня;
  • концерт Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка "Україна — це ти" — 17:00 24 серпня;
  • святковий концерт до 30-річчя Незалежності України — 19:00 24 серпня (на сходах ХНАТОБу).