Глінтвейн з персиковим пюре і м'ятою. Рецепт з харківського бару

Середина осені — час для зігріваючих напоїв.

У цей холодний вечір KHARKIV Today пропонує приготувати глінтвейн за рецептом Brilliant Bar.

Напій, зігріваючий тіло і душу, нескладно приготувати вдома. Своїми секретами з KHARKIV Today поділився бар-менеджер Brilliant Bar Еміль Багдасарян.

"У Brilliant Bar глінтвейн роблять за технологією су-від (готують у вакуумі), щоб всі спеції і фрукти дали максимально багато смаку. Вдома напій можна приготувати за класичним рецептом. Глінтвейн — один з найкорисніших алкогольних напоїв через властивість кожного компонента: вина, прянощів та меду. У поєднанні поживні речовини комплексно впливають на організм людини, зміцнюючи здоров'я і підвищуючи імунітет", — розповів бар-менеджер.

Для глінтвейну знадобляться:

  • червоне сухе вино (можна замінити білим) — пляшка 750 мл;
  • зерна кардамону — 2 шт;
  • гвоздика — 3 шт;
  • бадьян — 1 шт;
  • палички кориці — 4 шт;
  • лимон — 2 шт;
  • апельсин — 2 шт;
  • м'ята — 10 листочків;
  • пюре персика (можна замінити сиропом персика) — 50 мл; 
  • медовий сироп (можна замінити трьома столовими ложками меду) — 130 мл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян просять сидіти вдома і пити чай

Щоб приготувати зігріваючий напій, потрібно поставити на невеликий вогонь сотейник або каструлю і вилити туди вино. Потім розчавити зерна кардамону на дошці бічною стороною ножа, щоб вони розкрилися, додати їх до вина. Потім покласти у каструлю або сотейник гвоздику, бадьян і палички кориці. Нарізати лимон і апельсин часточками і додати до вина. Також відправити у каструлю або сотейник м'яту, залити пюре персика і медовий сироп.

Глінтвейн варити на повільному вогні, напій потрібно довести майже до кипіння. Коли з'являться великі бульбашки і пар, вогонь пора вимикати. Після цього варто накрити глінтвейн кришкою і дати йому настоятися 30 хвилин. Потім напій можна дегустувати. Рекомендується пити у колі сім'ї та друзів, загорнувшись у плед.