Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Розповів в Європарламенті, як відбувається боротьба з корупцією в Україні

депутат Харьковского горсовета

В Європейському парламенті мав нагоду розповісти про те, як відбувається боротьба з корупцією в Україні. Не міг не згадати про "епопею" із запровадженням електронного декларування.

Згадав про конфлікт між НАБУ та ГПУ, про справу головного військового прокурора сил АТО Кулика, про дії "команди Дмитра Суса" проти працівників НАБУ.

Не міг залишити осторонь ситуацію в Харкові. Великий резонанс серед членів Європарламенту викликала інформація щодо того, яких збитків Харкову завдала "кооперативна схема". Нагадаю, що за нашими підрахунками мова йде про майже 350 мільйонів доларів. Згадав про скандально відому фірму "Паркінг Плюс" та зв'язок, який завдяки Panama Papers прослідковується між харківськими чиновниками та прем'єром РФ Дмитром Мєдвєдєвим. До речі, одним із доповідачів був журналіст, який безпосередньо брав участь в глобальній історії з викриття реальних власників офшорів.

Також озвучив деякі проблемні моменти, пов'язані з недосконалістю нашого законодаства (щодо прав ГО на звернення до суду, прогалин нового закону "Про прокуратуру" та необхідності звільнення від кримінальної відповідальності осіб, що сприяють розкриттю всього корупційного ланцюжка).

Доповідь викликала жваву дискусію в увасників слухань. Основні тези, які були озвучені нашими партнерами:

- Україна не демонструє суттєвих зрушень у боротьбі з корупцією;

- Саме високий рівень корупції є основною перешкодою для вступу України до ЄС;

- Європейці мають намір розробити спеціальні механізми щодо арешту активів українських чиновників, які знаходяться в ЄС.

Ну а ми, в свою чергу, маємо допомогти відшукати такі активи. Це вже не квартири у спальних районах чи незалекларовані автівки. Мова йде про розкішні апартементи десь у Лондоні.... чи, на приклад, у Баден-Бадені)))

Трж попереду багато роботи!

Час вертатися додому)))

Дякую всім за підтримку. Особливо нашим партнерам з European Endowment for Democracy!

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.