Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Як ми барельєф Юрія Шевельова шукали

У нас тут питали в коментарях, що із барельефом, де знайти отого Миколу Войтюка, який потягнув барельєф із собою (його добре видно на відео з місця подій) і таке інше по цій справі.

Той дядько, який це зробив, виявився “Коляном” - боксером з ХТЗ, якого я особисто давно знаю, бо його знали на ХТЗ всі, а моє дитинство минуло саме в тому районі. Днями ми з Вікторією Скляровою були в тому боксерському залі, де він все життя тренувався, після цього ходили до нього додому, хоча знали його місце проживання приблизно, але я ж кажу, його знають на ХТЗ всі, тому це не було проблемою - питали просто в перехожих. 

Ми довідалися, що на тренування ще з зими він не ходить, а сусіди сказали, що він десь на заробітках, ці ж слова підтверджує мій приятель з дитинства, якого я розшукав в соціальній мережі: він бачив його останній раз взимку і Миколай йому казав, що поїде в Західну Україну на заробітки.

Чому ми його шукаємо самі, але цього не робить поліція? На цей раз справа не у зраді та бездіяльності правоохоронних органів. По-перше, нема складу злочину, бо на момент повалення дошки міськрада відкликала рішення про її встановлення, тобто формально закон не порушувався. По-друге, навіть якби зараз злочин був би доведений, то вже пройшов трирічний термін давнини.

Таким чином, на цей час знайти його не маємо можливості. Телефон його ніхто не знає. Цей Микола дивакуватий одинак, тому не зважаючи на те, що його знало багато людей, близько із ним ніхто не спілкувався.

Тому ми поки перериваємо пошуки та намагаємось домовитись із скульптором про відлиття нового барельєфу. І знову ж, для цього потрібні гроші. На цей час зібрано 510 грн. З одного боку, це небагато, але з іншого - це 1/100 частина (це по нашим приблизним оцінкам) вже зібрана.

Повторюю, ми ще не знаємо точної суми потрібних коштів, бо зараз домовляємося із виконавцями, визначаємо чи дійсні та чи в наявності попередні погоджувальні документи на установку, підбиваємо всі видатки, але для того аби не марнувати час, ми вирішили поквапитися зі збором коштів.

Хочеш долучитися та стати одним з тих, хто робить нову історію України? Надсилай будь-яку суму (кожні 5 гривень для всіх нас дуже важливі) на картку ПриватБанку: 5169 3600 0020 9720 Скорик Володимир Вікторович. Просимо вас не писати нічого в призначенні платежу. Рахунок відкритий виключно для збору коштів на дошку, усі надходження та видатки будуть оприлюднені.

Встановлення дошки заплановане до 109 річниці від дня народження Юрія Володимировича Шевельова, а саме 17 грудня 2017 року.

Оригінал: Володимир Скорик/Facebook

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.