Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

У Харкові стартував діалог для побудови миру

У Харкові стартував проект «Діалог для побудови миру: сприяння міжрелігійній толерантності між релігійними громадами України».

У Харкові стартував проект Інституту релігії і суспільства Українського католицького університету «Діалог для побудови миру: сприяння міжрелігійній толерантності між релігійними громадами України».

Проект підтримала недержавна структура Niwano Peace Foundation (Японія). Про це у прес-центрі KHARKIV Today повідомив координатор проекту, працівник Інституту релігії та суспільства УКУ Ярослав Кіт.

"Я власне хочу наголосити на першій частині назви – діалог для побудови миру – на сьогодні це найбільш важливе питання в Україні, як можна не політичними, а через інші засоби й методи прямувати до єдності, до злагоди, до миру в усіх регіонах України. Ми мали таку ідею, щоб через певні міжрелігійні та міжконфесійні ініціативи на низових ланках спробувати подолати стереотипи серед різних спільнот", - зазначив Кіт.

За словами координатора проекту, Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету  – єдина українська структура, яка отримала підтримку та кошти японської організації. Програма проекту спрямована на молодь і передбачає зустрічі з представниками різних релігійних та академічних спільнот, міжнародну конференцію для молодих науковців, літню школу у Львові на базі УКУ та з’їзд учасників проекту. «Діалог для побудови миру» триватиме до жовтня 2018 року.

«Від того, як українці на низовому рівні будуть знаходити спільну мову, залежить єдність України», - додав керівник проектів та програм Інституту релігії та суспільства УКУ Ігор Медвідь.

Харків став першим місцем, в якому УКЦ презентує проект, сокільки, за словами організаторів, саме тут існує дуже велика кількість релігійних громад, велика кількість переселенців з різних регіонів, які потребують підтримки та самореалізації.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.