Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Два удари

Глава правления Майдана иностранных дел

Після вчорашніх не завжди переконливих, але завжди бравурних публічних звітів про здобутки СБУ сьогодні ворог знищив в столиці України командира спецназу ГУР. В другій половині дня Україні завдано напевно найвідчутнішого за усю історію нашої держави удару в кібер-сфері.

Наскільки серйозною не було б ситуація з кібер-атакою, я би не став її драматизувати. Захиститися від подібних нападів поки що не може ніхто. І вже якщо не можуть ефективно захиститися в кібер-сфері американці, британці та росіяни, то завищувати очікування щодо України....

Ні, ми звичайно не дурніші за усіх названих. Але системності і ресурсів нам явно бракує. Кібер-сфера не гарантує на сьогодні ні приватність, ні повну безпеку.

Але якщо кричущі проблеми в електронній сфері є до певної очікуваними та закономірними, то вбивство високопоставленого офіцера спецслужб, ім"я і рід занять якого мали би бути цілком невідомими усім за межами системи ГУР, це... Це від продажності, невігластва, браку патріотизму та професійності.

ГУР зазнав відчутного удару в результаті вбивства російського утікача Вороненкова. Там теж навряд чи обійшлось без того, щоб "свої" не злили супротивнику усе про організацію системи охорони загиблого.

І ось знову...

Тут пізно щось драматизувати. Відставки, які мали би бути, але яких не буде в нашій прогнилій системі "однієї з найпотужніших в Європі", теж вже нічого не вирішать.

Навіть висновки нові зробити вже не вийде. Можна лише повторити: держава втратила монополію на застосування сили, не може (а є серйозні підстави вважати, що не хоче) захистити нікого і ніщо.

Лише ми самі.

Щиро співчуваю родині, близьким і товаришам ще одного загиблого українського солдата. Ті, хто знають, говорять про загиблого як про воїна, який служив і не крав. Ще одного пам"ятати, і за ще одного мстити.

Источник: Богдан Яременко / Facebook

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.