Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Муніципалка. 25 років зростання — БЛОГ

Експерт із внутрішнього туризму, комунікаційних стратегій та проєктної діяльності

Харків може пишатися, що саме він першим в Україні відкрив подібну галерею на кошти міського бюджету.

Що таке сучасне мистецтво? Неоднозначність змістів… Воно змушує замислитися... Це — вихід за межі шаблонів... Сучасне мистецтво як фундаментальна фізика — цікаво, але не одразу зрозуміло для чого. Це вираз емоцій... Розвиток художньої думки… Це сміливість бути собою. Це експерименти і пошук нових форм. І головним тут є не копіювання реального світу, а вираз емоцій, відношення, внутрішні переживання митця. Якщо говорити про класичні напрями в образотворчому мистецтві, то для них важлива естетична виразність. Сучасне мистецтво живе емоціями, відображенням внутрішнього світу. Воно об'єднує незвичних людей у пошуках нового змісту та форми. 

Муніципалка — так називають в нашому місті Харківську муніципальну галерею, що підтримує соціально-культурні ініціативи митців, кураторів та активних учасників сучасного мистецтва. У грудні вона святкує 25 років. 

муніціпалка

Якщо вам не є зрозумілим сучасне мистецтво, то ж давайте разом спробуємо розібратися у важливості цього простору для нашого міста. Починаючи з 1996 року галерея провела ряд значущих міжнародних проєктів, а також співпрацювала художниками та галереями із Австрії, Великобританії, Німеччини, Франції, США, Ірану, Польщі, Росії, Литви, Молдови, Ізраїлю, Вірменії, Узбекистану, Сербії, Словаччини, Намібії. В активі галереї — сотні проєктів, акцій, виставок і фестивальних програм. Харків може пишатися, що саме він першим в Україні відкрив подібну галерею на кошти міського бюджету. Наше місто і тут тримає першість. Уявімо, якщо б не було такого прогресивного місця у Харкові, то це тягнуло би його статус як культурного центру вниз. Тож Харків як завжди є в авангарді.

28 вересня в Муніципальній галереї відкрилася виставка з промовистою назвою "25",  яку підготували в рамках кураторського проєкту Настя Хлестова та Антон Ткаченко, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Це розповідь про 25 років зростання, інсайти від галеристів, матеріали з фондосховища.

Виставку можна відвідати до 22 жовтня за адресою: вулиця Чернишевська, 15 з 11:00 до 19:00, окрім неділі.

Комментарии: 2

03 ноября, 2021 - 16:40
rainy_tharp

<QUOTE><b>trodchontige69</b>, <a href=http://lola-oral.ru/&gt; Хочу замужнего мужика, мне 16 лет. </a>

<a href=> Я классная) </a>
</QUOTE>

<b>carrbouzua</b>, Все не так просто

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.