Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Якби суддя стягнула з батьків Колі 250 000 гривень, то вони би дали йому ключі від Infiniti? — БЛОГ

Суд прийшов до висновку, що на користь потерпілої, яка все життя буде ходити з титановою пластиною в носі, достатньо стягнути зі злочинця 15 000 гривень. 

Завдання з кримінального права. Всім нам.

14-річний підліток Коля веде образливе листування зі своєю ровесницею. Коли цю переписку побачила мати дівчинки, то він викликає 39-річну матір на "зустріч" (точніше писати "стрілку"). На зустріч в ТРЦ матір приходить з 19-річним старшим братом дівчинки. Підліток дістає пневматичний пістолет і спокійно робить чотири постріли в обличчя (саме в обличчя) матері і сина. Пістолет викидає.

Результат — у жінки прострілена щока, прострілена гайморова пазуха, у якій застрягла металева кулька з пневмата. Жінці роблять операцію зі встановленням титанової пластини в гайморову пазуху.

Потерпілі заявляють цивільний позов з відшкодування матеріальних витрат на лікування та моральної шкоди в розмірі 250 000 гривень.

Питання — яким буде вирок суду і розмір відшкодування?

Відповідь.

За умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження — два роки позбавлення волі з випробувальним строком на один рік, те що ми звикли називати "условка". Ну ок, в цій частині якось зрозуміло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна аварія у Харкові. підлітку вручили підозру

Далі цікавіше, приготуйтесь.

"Стягнути матеріальний матеріальний збиток — витрати на лікування в розмірі 7 965 гривень, оскільки саме така сума документально підтверджена наданими чеками".

"Факт спричинення потерпілій матеріального збитку у вигляді витрат на придбання титанової пластини та проведення операції у сумі 18 000 гривень не знайшов своє підтвердження в судовому засіданні, потерпілою не доведено обставин, на які вона посилалась в обґрунтування позову".

А тепер головне. Повільно і уважно прочитайте.

"Суд приходить до висновку, що потерпіла зазнала моральну шкоду, яка полягає у фізичному болю та почутті образи, яких вона зазнала від неправомірних дій обвинуваченого, а тому суд вважає, що розмір моральної шкоди у 15 000 гривень потерпілій буде відповідати засадам розумності, виваженості та справедливості".

Суддя Червонозаводського районного суду Харкова Тетяна Янцовська, яка 15 липня 2021 року отримала заробітну плату в розмірі 168 965 гривень, вважає, що на користь потерпілої, яка все життя буде ходити з титановою пластиною в носі (якщо не буде інших ускладнень), достатньо стягнути зі злочинця 15 000 гривень із заявлених 250 000 гривень.

І це "буде відповідати засадам розумності, виваженості та справедливості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга 16-річного водія Infiniti просить гроші на лікування

А тепер найголовніше. Про "профілактику злочинності", безкарність злочинців і відповідальність судової системи.

Вже 16-річний підліток Коля виходить з залу судового засідання, сідає за руль тачки, пише коменти, що може від всього відкупитися, а копи коштують всього 100–200 баксів та викладає в Instagram відео, як порушує правила і посилає копів.

Вчора ввечері у Харкові 16-річний підліток Коля на швидкості за 100 км/ч, на улюбленому Infiniti, просто розірвав іншу машину. 58-річний водій загинув на місці. Пасажири Колі в лікарні. У Колі подряпина на голові.

Питання студентам і всім нам, дуже м’яке питання, — якби суддя стягнула з батьків Колі 250 000 гривень, то вони би дали 16-річному підлітку ключі від Infiniti? Чи відповідає вирок суду "засадам розумності, виваженості та справедливості"?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі адвокати запропонували безкоштовну допомогу дочці загиблого у ДТП на Гагаріна

P.S. Вишенка на торті. Коментар батька, який був представником 16-річного Колі в цьому процесі, з приводу ДТП: "Вы хотите заняться черным пиаром? Поймите меня правильно просто как отца. Я сейчас не хочу говорить, потому что все выйдет против моего сына. Вся информация, которая выложена в информационной среде, направлена на то, чтобы сделать из Коли преступника. В машине было еще трое человек, и один из этих человек был за рулем. Никто не хотел его привлекать и искать. Мой сын с места происшествия никуда не делся. Может быть и Николай, а может быть и не Николай был за рулем. Сейчас меня захлестывают эмоции, я ни в коей мере не оправдываю никого, совершено жуткое преступление, нет человека. Почему ничего не было выложено хорошего, ничего хорошего о человеке не сказали, а сказали только одно плохое. Ничего не наводит на мысль о том, что это все спланированная акция? У него пробита башка, в которой ужасная дырка, и я пытался оставить его в неотложке, у меня ничего абсолютно не получилось".

Відразу після ДТП хтось невідомий, батько стверджує що не вони, подав заяву, що Infiniti в угоні і вбив акаунт в Instagram.

Оригінал: Володимир Рисенко/Facebook

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.