Партія "Акцент" презентувала предвиборчу програму

Представниками партії є патріоти і професіонали.

Представники "Акценту" впевнені: успіх країни будується в регіонах. 

7 жовтня у готелі "Мир" відбулася прес-конференція політичної партії "Акцент". Лідер партії Ігор Балута розповів про основні напрямки роботи партії та про власну команду, яку веде на місцеві вибори.

"Партія "Акцент" — це українська патріотична партія, навколо якої зараз гуртуються люди, які розділяють принципи верховенства права та захисту прав людини, принцип "закон один для всіх", соціальної справедливості та захисту громадян України, рівних можливостей для всіх громадян України, професійного підходу до управління всіма процесами у керівництві державою. Ми розуміємо, що для реалізації успішності розвитку України в цілому та зокрема Харківського регіону потрібні професіонали у керуванні всіма процесами. Але потрібні чесні та патріотичні професіонали. Ми починаємо своє партбудівництво з місцевих виборів тому, що вважаємо, що успіх країни будується у регіонах. Ми підтримуємо процес децентралізації, та вважаємо, що його треба посилити та довести до логічного кінця, тому що успіх країни будується у регіонах. Розвиток регіонів є найголовнішим пріоритетом у справі управління державою. Більші повноваження та кошти у регіонах сприяють реалізації всіх жителів громади та врешті-решт, всіх громадян країни", — зазначив він.

Лідер "Акценту" підкреслив, що на даний момент у місцевій владі недостатньо професіоналів.

"Ми бачимо, що зараз дуже бракує професійних та досвідчених людей у владі, але зараз є загроза, що до влади на хвилі критики діючої влади прийдуть "професіонали", метою яких є або зрада інтересів України або лише створення корупційних схем заради особистої вигоди. Саме тому партія "Акцент" — це  партія, яка є альтернативою тим силам які або руйнують державність України, або використовують свій "професіоналізм" заради створення корупційних схем", — вважає Ігор Балута.

Віе не оминув питання корупції в органах місцевого самоврядуваня, а також великої кількості політиків з проросійськими поглядами.

"Ми долучаємо до своїх лав людей тих, хто зарекомендував себе як патріот, не був пов’язаний з сепаратистським рухом, хто не має у своїй біографії корупційних скандалів, хто є професіоналом своєї справи. Корупція — це внутрішній ворог, якого потрібно подолати негайно! Корупція — це зло, яке гальмує розвиток країни, професійний підхід до боротьби з корупцією — є підхід з огляду на принцип "закон один для всіх". Той, хто не керується цим принципом має бути звільнений з посади, або у разі доказів противоправної діяльності бути покараним за законами України", — розповів лідер партії.

На думку кандидата №2 єдиного виборчого списку партії, підприємиці Наталії Рязанової, зараз вкотре на перший план вийшли соціальні сфери — медицина, ЖКГ, освіта та безпека місцевих мешканців.

"Ми маємо проект запуску спеціалізованого "медичного маршруту" для віддалених населених пунктів Харківської області  (спеціальний бюджетний автобус для підвезення жителів області до поліклінік). Ми маємо готові для втілення на місцевому рівні рішення щодо безпеки дітей. Наприклад, заборона продажу алкоголю біля дитячих закладів. Зараз цієї заборони немає, а це повністю у компетенції місцевих рад. Ми також будемо ініціювати програму "Розумне місто" для оптимізації дорожнього руху. Втілення цього програмного забезпечення збереже багато життів. Стосовно тарифів. Тарифи повіни залежати від якості послуг. Якщо вода найгірша у місті Харкові, то й ціна на послуги водоканалу не може бути найвищою в країні. Ми йдемо, щоб оптимізувати тарифи у рамках компетенції місцевої влади. Ми акцентуємо увагу на освіті не тільки офіційної школи, але й на позашкільній освіті. Ми маємо проекти підтримки закладів позашкільної освіти з долученням фахівців сучасного світу бізнесу, технологій, науки та мистецтва. Підтримка молодіжних патріотичних організацій у їхніх освітніх проектах — це теж один з наших пріоритетів", — пояснила Наталія Рязанова.

Вона також підкреслила потенціал діджитализації регіону та необхідність створювати умови в IT-сфері для українських спеціалістів, які частіше їдуть за кордон у пошуках достойної оплачуваної роботи.

"Харків — це місто з великим науковим потенціалом та величезною кількістю спеціалістів технологічних та інформаційних напрямків. На жаль, дуже багато цих фахівців залишають наше місто та країну, тому що не можуть реалізувати свої ідеї, а також не розуміють як у наших умовах застосувати свої винаходи або розробки. Ми йдемо, щоб створити умови для розвитку інформаційної галузі у регіоні, захисту інтелектуальних прав, для спрощення впровадження інновацій у реальний сектор економіки. Акцент на інформаційних технологіях стосується не тільки розвитку самої галузі, але й створення  умов для ефективного розвитку інформаційного сектору. Ці умови може створити місцева влада", — зазначила Наталія Рязанова.

За її словами, діджиталізація повинна охопити не лише населення, але й промисловість та агросектор. 

"Промисловість потребує сучасних технологій та впровадження нових ефективних підходів до виробництва. Ми будемо сприяти та впроваджувати такі рішення, які допомагають виробництву, це стосується дерегуляції, спрощення системи впровадження інновацій на виробництві. Підтримка науковців та залучення винаходів у промисловий сектор — це теж робота для влади. Ми будемо лобіювати вітчизняну науку, захищати та використовувати винаходи наших науковців. Ми йдемо щоб реалізувати цілу низку проектів для фермерів, які спрощують доступ до сучасної техніки та використанню технологій", — розповіла Наталія Рязанова.

Розвиток сфери альтернативної енергії також є одним з пріоритетних напрямків роботи партії "Акцент".

"Це потребує тільки волі місцевої влади. Такі проекти можливо впровадити. Ми йдемо, щоб змінити систему, яка зараз перешкоджає впровадженню проектів альтернативної енергетики та переробки сміття", — підкреслила кандидатка від партії.

* - на правах політичної агітації.