Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Новообрані голови громад Харківщини від «Слуг Народу» навчались онлайн

«Слуга Народу» організувала онлайн-навчання для понад 500 новообраних голів громад та місцевих депутатів-керівників фракцій в обласних, районних радах та радах громад. Центральна студія, з якої здійснювалась трансляція заходу, діяла протягом дня для всіх онлайн-учасників із 23 регіонів України.

Учасники отримали унікальні знання від ключових авторів та організаторів децентралізації – представників міністерств розвитку громад і територій та цифрової трансформації, народних депутатів.

Архітектори децентралізації відверто говорили із місцевим активом про проблеми та здобутки цієї важливої для місцевого самоврядування реформи. Голова партії Олександр Корнієнко, народні депутати та заступники профільних міністрів окреслили наступні важливі етапи на шляху втілення децентралізації на місцях.

«Загальна ідея на цьому етапі проста – зробити громади заможними. Задля їхнього формування ми застосовували критерій «спроможності», розуміючи, що це певний наявний потенціал. Далі все залежить від кожної громади, чи стане вона спроможною і заможною, реалізовуючи свої права і можливості. А коли буде заможною громада – заможнішими стануть регіон, область і вся наша Україна», сказав Олександр Корнієнко, голова політичної партії «Слуга Народу».

У тому, що такі навчання просто необхідні новообраним лідерам громад, переконаний Павло Сушко. Голова обласного осередку партії «Слуга Народу» на Харківщині певен – саме ці онлайн-зустрічі – ключ до успішної взаємодії влади та громади. 

«Наше завдання – надати максимум практичної інформації громадам. І я переконаний, що завдяки таким партійним навчанням наша команда в області буде працювати в рази ефективніше. Все це - заради нашої спільної мети: покращити життя кожного жителя Харківщини вже сьогодні. Впевнений, спільними зусиллями нам це вдасться», розповів Павло Сушко, лідер Харківського обласного осередку партії «Слуга Народу».

2

Новообрані депутати та голови громад Харківщини отримали знання у формуванні місцевих бюджетів, обговорили шляхи реалізації якісних послуг для населення. Говорили й про те, як ефективно взаємодіяти з профільними міністерствами та іншими органами влади,  Державним фондом регіонального розвитку. Завдяки можливості ставити запитання спікерам, ЗеМісцеві з різних областей змогли обмінятися кращими практиками з колегами.

Галина Мінаєва, голова Чугуївської ОТГ:
«Раніше Чугуїв був містом обласного значення, а коли до нього приєднались найближчі села в рамках реформи децентралізації, перед владою постало чимало нових завдань. Зокрема, як правильно організувати процес надання послуг, адже для мене найголовніше,  аби люди, що живуть навіть у віддалених мікрорайонах, жили з комфортом. Протягом навчання сьогодні розглядали багато механізмів, яким чином можна цього досягти.  Щиро радію, що таке навчання буде продовжуватись – такі консультації просто необхідні головам ОТГ».

Протягом року партія «Слуга Народу» планує провести близько 20-30 профільних навчальних заходів для депутатів усіх рівнів та голів громад. Найближчий  відбудеться в січні.

Довідка: 25 жовтня 2020 року відбулись чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Політична партія «Слуга Народу» перемогла на місцевих виборах за кількістю отриманих депутатських мандатів із таким результатом: депутати різних рівнів – 6211 осіб; голови ОТГ – 225 осіб.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.