Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Роман Семенуха: В принципах реорганізації мережі освіти відбулися істотні зміни — БЛОГ

заступник голови Харківської ОДА

Верховна Рада підтримала зміни щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв.

В принципах реорганізації мережі закладів загальної середньої освіти відбулися суттєві зміни.

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила закон 4629-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти". Чекаємо на підпис Президента.

Отже, які відбулися зміни: 

  • Будь-яка громада, яка здатна заснувати й утримувати ліцей та надавати якісні освітні послуги, — матиме таку можливість. В попередній редакції таке право було лише в обласних та міських рад населених пунктів, де проживає понад 50 тисяч людей.  Дуже позитивна зміна, народні депутати виправили свої помилки, за що і подякуємо їм.
  • Функціонування не менше 3-х профілів і 2-х класів на паралелі в ліцеї, у гірській місцевості — не менше 1 класу. Наповнюваність класу — не менше 25 учнів. Після першого читання законопроєкт передбачав не менше 4-х паралельних класів, і це викликало велику стурбованість у освітян, з якими я спілкувався. В цілому добра зміна, але викликає подив норма про комплектність класу для сільської місцевості в 25 учнів. Це стане серйозною перепоною, бо в реалії така норма мала б бути біля 15-18 учнів. Як за таке могли голосувати особливо депутати мажоритарники — сказати важко.
  • Раніше у складі ліцею могла існувати лише середня і старша школа, тобто 5-12 класи. Нові зміни до закону дозволяють громадам включати до закладу ще й початкові класи. Таке нововведення пояснюють тим, що маленьким громадам буде важко розділяти школу на ланки.
  • Дошкільні підрозділи не можуть бути структурними підрозділами ліцею. Садочки в гімназіях або в початкових школах мають бути в окремих будівлях, або мати окремі виходи, щоби потоки дітей не перетиналися.
  • Впровадження самої освітньої реформи переноситься з 2024 на 2027 рік. Але до 1 вересня 2024 року органи місцевого самоврядування мають затвердити плани  формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти. 

Ну дуже, на мою думку, суперечливе рішення. Фактично це відтермінування реформи з усіма наслідками. А якщо врахувати, що такий розтягнутий період часу буде збігатися з різними виборчими кампаніями, що викличе неодмінне бажання у різних політичних формувань спекулювати на цьому. Дуже сумнівне рішення.

Тепер м’яч на стороні громад. Але раджу їхнім керівникам, якомога швидше готувати плани своєї освітньої мережі, а не чекати до 2024 року.

Оригінал: Roman Semenukha / Facebook

Комментарии: 4

03 ноября, 2021 - 16:40
Valjukevichdox

Здравствуйте!

Совсем недавно вышла уже нашумевшая программа – JoySignals, которая не просто помогает торговать на форексе или рынке бинарных опционов, а которая действительно должна быть у каждого трейдера.
Программа рассчитывает направление движения цены по 18 индикаторам и поддерживает более 30 инструментов.

Скачайте и убедитесь сами: https://bit.ly/3msCL3p

С уважением, Elias

03 ноября, 2021 - 16:40
Karjakineax

Добрый день!

Хочу рассказать вам про уже ставшей популярной и необходимой каждому трейдеру программе JoySignals. Это программа, помогающая торговать на валютном рынке и рынке бинарных опционов. На основе анализа индикаторов предоставляет рекомендации по торговле.

На сайте программы есть видео-примеры торговли на реальных счетах: (раздел «Примеры торговли»)

Что меня удивило в этой программе, так это очень качественные сигналы, которые рассчитываются на основании 18 индикаторов. В программе поддерживаются многие инструменты – валюты, акции, индексы, сырье.

Скачать демо-версию можно здесь https://bit.ly/3msCL3p

С уважением, Bentley

03 ноября, 2021 - 16:40
VoznesenskijDeams

https://telegra.ph/napisat-kursovuyu-rabotu-09-29-5 заказать курсовую онлайн

Как сделать заказ?

Для заказа работы вам необходимо зарегистрироваться на нашем сайте. Регистрация займет не более одной минуты, НО взамен вы получите удобный кабинет для мониторинга своих заказов, общения с менеджером/автором.

Как оплатить?

Заказ можно оплатить как онлайн в личном кабинете, так и переводом средств на банковскую карту через платежные терминалы.

Как быстро обработают мою заявку?

Наши операторы находятся онлайн с 9 утра до 18:00, мы стараемся обрабатывать все заявки не более чем за 30 минут. Но в некоторых случаях оценка работы, может занять длительное время.

Вы вносите исправления?

Да, конечно. Мы БЕСПЛАТНО исправляем все замечания согласно задания. ***Мы не вносим бесплатно правки, если после согласования и выполнения работы изменились изначальные условия задания.

03 ноября, 2021 - 16:40
NeudahinDeams

https://graph.org/zakazat-ehsse-nedorogo-09-29-18 заказать реферат срочно

ПОБЕЖДАЕМ ЗАЧЕТЫ, СЕССИЮ И ТРУДНЫЕ ПРЕДМЕТЫ
Помощь в выполнении курсовых, дипломных контрольных и многих других работ

Оставь заявку — остальное сделаем мы

- Строго соблюдаем требования методички, знаем все ГОСТы и нормы АНТИПЛАГИАТА
- Все работы проходят проверку качества перед отправкой клиенту, вы гарантировано получите отличный материал
- Ваши деньги в безопасности. В случае несоответствующего выполнения работы мы вернем вам деньги
https://telegra.ph/diplomnye-na-zakaz-nedorogo-09-29-8 решение задач

@tele

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.