Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сина Кернеса викликали на допит

 Фото: Facebook / Кирилл Кернес
Кирила Кернеса хочуть допитати у Києві у якості свідка.

Слідчі ГУ Нацполіції надіслали повідомлення про виклик старшого сина Кернеса на допит.

Кирило Кернес повідомив про це у соціальних мережах. Якої справи це стосується, він не поточнив, але судячи з контексту, - справи про обставини смерті його батька, ексмера Харкова Геннадія Кернеса та його подальшого призначення на посаду.

"Інформую вас, що Головне слідче управління Національної поліції України викликало мене на допит як свідка в кримінальному провадженні. Я радий, що правоохоронні органи готові провести обʼєктивне розслідування. 4 грудня їм буде надана вся необхідна документація, яка підтверджує те, що група посадових осіб Харківської міської ради протягом вересня-грудня 2020 року розробила й реалізувала план захоплення влади в Харков", - повідомив Кирило Кернес.

Повістка прийшла на харківську адресу старшого сина Кернеса у Харкові. Але з весни 2022 року він проживає за кордоном, куди виїхав як батько-одинак. Чи планує він особисто їхати давати покази чи його інтереси представлятиме адвокат, невідомо.

Як писав KHARKIV Today, наприкінці листопада 2023 року, через три роки після смерті батька, Кирило Кернес повідомив, що його батько помер раніше і вперше показав свідоцтво про смерть. Він також повідомив, що Геннадія Кернеса відключили від апаратів, що підтримували життя, ще 14 грудня. Це було у берлінській клініці "Шаріте". Але родина не давала згоди на від'єднання Геннадія Кернеса від систем. Хто це зробив, син обіцяв сказати згодом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.